A 2019-21-es időszakban cégünk több pályázaton is elindult, és sikeresen nyújtott be támogatás-igényléseket. Ezek megvalósulása megtörtént.
GINOP-1.2.8-20-2020-02563

Komplex műszaki fejlesztési projekt a GMV Kft-nélA kedvezményezette: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 26 500 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 58,89 %
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02563
A projekt címe: Komplex műszaki fejlesztési projekt a GMV Kft-nél
A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.04.01.

A projekt keretében több eszköz beszerzését valósítottuk meg, melyek segíteni fognak a nagyobb méretű alkatrészek mozgatásában, megmunkálásában, így piac-diverzifikációt tudunk végrehajtani: a nagyobb mérettartományban készülő gépek gyártására is alkalmasak leszünk (3-6 tonnás speciális gépek). Így beüzemelésre került egy híddaru, egy esztergagép, egy lemezolló, egy vákuumos emelő, két hegesztőgép és két befogó satu.GINOP-4.1.3-19-2019-01183

Napelemrendszer kiépítése a GMV Kft telephelyén.A kedvezményezett: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 2 970 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01183
A projekt címe: Napelemrendszer kiépítése a GMV Kft telephelyén.
A projekt fizikai befejezésének időpontja: a projekt 2021.02.03 –án befejeződött.

A GMV Kft egyedi és kis-sorozatú gépek gyártására szakosodott az elmúlt évtizedekben. A tolnai üzemünk elektromos energia fogyasztásának egy részét váltja majd ki a tetőre telepített, közel 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer. Éves szinten a projekt keretében telepített napelemes rendszer átall megtermelt villamos energia mennyisége 58,806 GJ, és így 12,29t CO2 emisszióval kisebb a CO2 kibocsátásunk. A beruházás segíti cégünket a tiszta energiák bevezetésében, csökkenni fognak a költségeink, és javulni fog az eredményességünk.


GINOP-4.1.3-19-2019-01184

Napelemrendszer kiépítése a GMV Kft szekszárdi fióktelepénA kedvezményezett: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 2 970 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01184
A projekt címe: Napelemrendszer kiépítése a GMV Kft szekszárdi fióktelepén
A projekt fizikai befejezésének időpontja: a projekt 2021. 01.18-ánbefejeződött.

A GMV Kft egyedi és kis-sorozatú gépek gyártásra szakosodott az elmúlt évtizedekben. Jól felszerelt CNC forgácsoló üzemmel rendelkezünk a Szekszárdi Ipari Parkban. Az itteni üzemünk elektromos energia fogyasztásának egy részét váltja majd ki a tetőre telepített, közel 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer. Éves szinten a projekt keretében telepített napelemes rendszer átall megtermelt villamos energia mennyisége 58,806 GJ, és így 12,29t CO2 emisszióval kisebb a CO2 kibocsátásunk. A beruházás segíti cégünket a tiszta energiák bevezetésében, csökkenni fognak a költségeink, és javulni fog az eredményességünk.

GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00417

Intelligens gépipari fejlesztések a GMV Kft-nélA kedvezményezett: GMV Kft.
A projekt címe:Intelligens gépipari fejlesztések a GMV Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 118 262 952 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 55 %
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00417
A projekt címe: Intelligens gépipari fejlesztések a GMV Kft-nél
A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021.09.30.

A projekt célja mesterséges intelligencia alkalmazások felhasználásával működő új típusú élelmiszeripari berendezések kifejlesztése volt. A tervezett fejlesztés gépipari és elektromos vezérlési oldalról is modern megoldásokat alkalmazott, a termék lényegi újdonsága a mesterséges intelligencia gépipari alkalmazása. A feldolgozásra kerülő gyümölcs válogatását, manipulációját ipari kamerák által közvetített kép feldolgozásán alapuló mesterséges intelligencia irányítja/végzi. Ezzel lényegében kiváltható az emberi közreműködés, illetve jelentős hatékonyág-növekedés is elérhető. A módszer alkalmazása további fejlesztésekhez nyitja meg az utat (a cél elsősorban a mezőgazdasági-élelmiszeripari fejlesztések indítása a vállalkozásnál).

A GMV Kft 2014-ben pályázatot nyújtott be a GINOP 1.2.1-14 – „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázati kiírásra, mely 21,9 mFt támogatásban részesült.

GINOP 1.2.1-14-2014-00840

Gyártási kapacitás bővítése a GMV Kft-nél

2015. november 12.

Cégünk fő tevékenysége a gépipari termékek, alkatrészek, egységek és komplett mechanikai berendezések gyártása. Az elmúlt években sikerült a piacunkat stabilizálni, jó vevői portfólióval jelentősen növeltük az árbevételünket.
Az egyik problémás pont a profilhengerítő/csőhajlító gép, illetve lemezhengerítő gép hiányából adódott. Ez a technológia hiányzott a GMV rendszeréből, alvállalkozók bevonásával tudtuk csak megoldani, ami sokszor késedelmet és minőségbiztosítási problémákat eredményezett. Hasonló problémákat eredményezett a vésőgép hiánya is: egy egyszerű művelet – a vésés – miatt gyakran kellett alvállalkozókhoz fordulni meglehetősen költséges módon, és sajnos sokszor előfordult, hogy a hibás teljesítés miatt az egész munkadarabot újból kellett gyártani, idő és pénzveszteséget idézvén elő.


A csőhajlító, lemezhengerítő és vésőgép beszerzésével javult a termékeink előállításának háttere, számos termék kapcsán számottevően nőtt a cégünk tolnai üzemében előállított termékek esetében a hozzáadott érték. Ahhoz, hogy a gépeket megfelelő körülmények közé tudjuk telepíteni, szükséges volt a tolnai üzemcsarnok födémszerkezetének szigetelése.

A meglévő szekszárdi forgácsoló üzemünkben került beüzemelésre egy marógép. Ezt a gépet elsősorban a meglévő kapacitásunk jobb kihasználása érdekében, a forgácsolási munkák előkészítése céljából vásároltuk. Az üzem leterheltsége nagy, ezért ezzel gépidő-optimalizálást tudunk végezni.

A projekt kapcsán megvalósult beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a különféle általunk gyártott gépek és berendezések előállításánál saját üzemünkön belül készüljenek az alkatrészek, így időt tudunk megtakarítani, és növelni tudjuk a termékeinken a hozzáadott értéket.

A GMV Kft 2018-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 2.1.8-17 –2018 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" pályázati kiírásra, mely 8,9 mFt támogatásban részesült.

GINOP 2.1.8-17-2018-01910

Innovációt segítő technológia beszerzése a GMV Kft-nél

2018. november 10.

A gépiparban egyre nagyobb pontosságot, egyre jobb minőséget kell előállítni ahhoz, hogy a versenyben meg tudjunk maradni. Ehhez miden innovatív megoldást a lehető legkorábban kellene bevezetni a termelésbe. A jelen projekt keretében tervezett beruházások segítségével szeretnék több olyan technológiát is bevezetni illetve fejleszteni, amelyekkel hatékonyabban tudunk működni, illetve saját kapacitással azonnal tudunk minőségi munkákat elvégezni. A csőhajlító géppel vékony, akár 6-7 mm átmérőjű csövektől egészen az 50 mm átmérőig tudunk majd hajlítani.


A programozott, vezérelt, fél-automata működésű gép ideális megoldás az általunk végzett, gépipari termelésben megszokott sorozatnagyság esetében (általában kis sorozatú, sokszor egyedi darabok készülnek). A gép számos termékelőnnyel rendelkezik: három dimenziós hajlítási munkákat tudunk rajta végezni, a hajlítási sugár az átmérő kétszerese (2xD) is lehet (ezt már sok hagyományos hajlítási technológiával nem tudjuk teljesíteni), minőségi hajlítást tud produkálni (a tüskés rendszer ezt támogatja). A géppel eddig általunk nem gyártott alkatrészek/szerelvények is legyárthatóak, azaz új, eddig általunk nem gyártott termékek előállítására is alkalmas lesz.


A hegesztősablon főként az egyedi, vagy a kis sorozatú gyártásnál növeli a hatékonyságot: nem kell drága és lassú eljárással készüléket előállítani az egyes alkatrészeknél, szerelésnél, hanem a hegesztőasztalon, annak tartozékaival, nagy precizitással és gyorsan rögzíteni tudjuk az alkatrészeket. A projekt kapcsán megvalósult beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a különféle általunk gyártott gépek és berendezések előállításánál saját üzemünkön belül készüljenek az alkatrészek, így időt tudunk megtakarítani, és növelni tudjuk a termékeinken a hozzáadott értéket.

A kedvezméynezett neve: GMV Kft.

A szerződött támogatás összege: 8.926.975 Ft.

A támogatás mértéke: 50%.

Projekt fizikai befejezése 2018. október 31-én megtörtént.


A gazdasági környezetben bekövetkező változások során fontos, hogy a mindig legyen túlélésre és fejlődésre irányuló világos stratégiája a vállalkozásnak, és ehhez keressen megfelelő kereteket. Ez a projekt erre példa.


BAR-1.1.1-21-2021-00035

Technológiai fejlesztések a GMV Kft-nélA támogatás kedvezményezettje: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 28 823 755 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 70,000003 %
A projekt azonosító száma: BAR-1.1.1-21-2021-00035
A projekt címe: Technológiai fejlesztések a GMV Kft-nél
A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2023.05.02.


A projekt keretében a szekszárdi telephelyen egy fő CAD-CAM alapképzése valósult meg. A képzés azért volt szükséges, mert meredeken emelkedni látszik az igény a bonyolult, egyedi alkatrészek gyártására, és ehhez megfelelő felkészültségű, műszaki tudással és CAD készséggel rendelkező szakembereket kell biztosítani.

A Tolna, Festetich u.63.szám alatti műhelyben a meglévő technológiánkat kiegészítő, új korszerű technológiát jelentő hegesztő berendezések megvásárlása valósult meg. Az újonnan beszerzésre került hegesztő berendezések (3 db) alkalmazása lehetővé teszi, hogy a nagyméretű alkatrészeket minőségi hegesztési eljárásokkal tudjuk gyártani, és a jelenleginél jobb minőségben, akár speciális anyagokat is képesek vagyunk hegeszteni.


A tolnai telephelyen a meglévő telephelyünket kellett átalakítanunk ahhoz, hogy az elvárt leválasztásokkal és kapubővítésekkel képesek legyünk az egyes munkafolyamatokat elkülöníteni, biztosítani tudjuk a megfelelő hozzáféréseket, és egy elkülönült egységben a saválló megmunkálást létrehozni. Korábban a hegesztést csak egy helyen tudtuk elvégezni, és a szénacél, valamint a saválló hegesztéseket nem tudtuk elválasztott térben végezni. Ez nem volt elfogadható az ügyfelek részére, a saválló megmunkálásra dedikált, elkülönített részleget alakítottunk ki, mely teljesen el van zárva a hagyományos szénacél megmunkálási területtől.


Öt új bejáratot alakítottunk ki targoncával történő mozgatásra megfelelő méretű kapukkal, ebből két meglévő kapunyílást kellett bővíteni, és három új kapunyílást kellett létrehozni. Az új kapunyílások és három lefalazás következtében kialakításra kerültek a saválló-megmunkáló, lemezmegmunkáló, plazmavágó és szerelő részlegek. Ezek egyik legfontosabb eredményeként a hagyományos szénacél részleg és a saválló részleg elkülönült.

A műhelycsarnok rossz állapotú aljzatának cseréje megtörtént, mely szintént technológiai korszerűsítést eredményezett: a kialakított korszerű felületek az összeszerelési műveletek elvégzésére alkalmasak. A közlekedés a projektben újonnan épített külső fedett konzolos féltető alatt történik. A szociális létesítményekhez egy napkollektoros melegvíztermelő berendezés került beüzemelésre, mely hozzájárul az energiahatékonyságunk növeléséhez. A megvalósult beruházás ebben a formában amellett, hogy jelentős energia-megtakarítással hozzájárul a GMV Kft energia-gazdálkodásának zöldítéséhez, a teljes dolgozói létszámot érinteni fogja a melegvíz-termeléssel, így másodlagos hatással az energia-tudatosság növeléséhez is hozzájárul.
A hatékony technológiai, raktárkezelési és adminisztratív munkát három újonnan beszerzésre került asztali számítógépes egység és egy hordozható számítógép támogatja.GINOP-8.3.5-18/B

Forgóeszköz finanszírozás
A támogatás kedvezményezettje: GMV Kft.
A kölcsön összege: 58,5 mFt
A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B
A forgóeszköz-finanszírozás bemutatása: a megélénkülő piaci kereslet kielégítése érdekében humánerőforrás-fejlesztést kellett végrehajtani. A hitelt a jelentősen megnövekedett bérköltségek finanszírozására fordította a cég.

A GMV Kft 2016-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 5.2.4-16 – „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” pályázati kiírásra, mely 3,3 mFt támogatásban részesült.


GINOP-5.2.4-16-2016-00257

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

2017.október 1.A támogatott programban egy fő gyakornok gyakorlati képzését és a munka világába történő beintegrálását terveztük. A gyakornok belépése a tervek szerint 2017. október 1-ével megkezdődött,és a támogatott időszak végéig támogatásban részesült cégünk. A mentor támogatása mellett egy érdekes, és keresett szakmát tudott elsajátítani. A mentorunk a cég ügyvezető igazgatója volt, aki üzemmérnöki végzettséggel rendelkezik. Az elmúlt évek során számos tanulót, gyakornokot mentorált a cégnél.

Az időszak végére a gyakornokként foglalkoztatottnak az iskolai képzések és iskolai gyakorlat folytatásaként a termelő tevékenység során jelentkező szakmai kihívásokkal is volt alkalma megismerkedni.

Részt vett a cég álalt gyártott alkatrészek teljes gyártási folyamatában. Ezáltal volt alkalma valós termelő tevékenységben gyakorlati ismereteket elsajátítani.

A mentor értékelése alapján értékes munkaerő vált a gyakornokból, akinek a cégnél történő megtartása fontos célkitűzésévé vált. Cégünk főként nyugat-európai cégeknek szállít CNC megmunkált alkatrészeket, gépegységeket, illetve komplett mechanikai gépeket, így a mai korszerű technológiai tudással ismerkedhetett meg nálunk a gyakornok.

A projekt kapcsán beszerzésre került egy teljes CNC eszközkészlet is. Ez jelentős mértékben javítja a mindennapi munkát a forgácsoló gépen, mellyel így hatékonyabb munkavégzés lehetséges.

A projekt fizikai befejezése 2017. augusztus 17-ével megtörtént.


A GMV Kft 2016-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 1.2.1-16–2017 „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázati kiírásra, mely 25 mFt támogatásban részesült.


GINOP-1.2.1-16-2017-00333

Termelő kapacitás fejlesztése a GMV Kft-nél

2018.augusztus 27.A projekt keretében több eszköz és szoftver beszerzésére került sor.

Két új CO és egy új AWI hegesztő berendezéssel egészítjük ki a hegesztés-technológiai hátterünket, így az egyre növekvő tűrési feltételeknek már nem könnyű megfelelni, ezek az eszközök jelentős minőség-javulást fognak eredményezni.

A gépek és egységek szerelési folyamata során a sokszor nagyon nagy és nehéz alkatrészek mozgatásában nagy segítség lesz majd a gyalogkíséretű targonca használata.

A hidraulikus menetfúró az elérhető pontosság miatt szintén minőség-javulást fog eredményezni. Az eszköz üzembe-helyezésével mind a megmunkálás hatékonysága, mind a minőség jelentős mértékben javul.

A csapágymelegítő jelenleg hiányzik a technológiánkból, a szerelések minőségi követelményei miatt elengedhetetlenné vált a beszerzése.

A CNC megmunkáló gépek a szekszárdi forgácsoló üzemünkbe kerültek elhelyezésre, a üzembe-helyezésük megoldást jelent majd a jelenlegi egyik technológiai szűkkeresztmetszetünk felszámolására.

A megvásárolt számítógépek (2 db) és CAD-CAM szoftverek lehetővé teszik majd, hogy a kapott műszaki dokumentációt minél gyorsan fel tudjuk dolgozni, ezáltal a termelési folyamat lerövidül, gyors és pontos kivitelezés történhet.

A kedvezméynezett neve: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 25,0 mFt.
A támogatás mértéke: 50%.

A projekt fizikai befejezése 2018. augusztus 20-val megtörtént.