A GMV Kft 2014-ben pályázatot nyújtott be a GINOP 1.2.1-14 – „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázati kiírásra, mely 21,9 mFt támogatásban részesült.

GINOP 1.2.1-14-2014-00840

Gyártási kapacitás bővítése a GMV Kft-nél

2015. november 12.

Cégünk fő tevékenysége a gépipari termékek, alkatrészek, egységek és komplett mechanikai berendezések gyártása. Az elmúlt években sikerült a piacunkat stabilizálni, jó vevői portfólióval jelentősen növeltük az árbevételünket.
Az egyik problémás pont a profilhengerítő/csőhajlító gép, illetve lemezhengerítő gép hiányából adódott. Ez a technológia hiányzott a GMV rendszeréből, alvállalkozók bevonásával tudtuk csak megoldani, ami sokszor késedelmet és minőségbiztosítási problémákat eredményezett. Hasonló problémákat eredményezett a vésőgép hiánya is: egy egyszerű művelet – a vésés – miatt gyakran kellett alvállalkozókhoz fordulni meglehetősen költséges módon, és sajnos sokszor előfordult, hogy a hibás teljesítés miatt az egész munkadarabot újból kellett gyártani, idő és pénzveszteséget idézvén elő.


A csőhajlító, lemezhengerítő és vésőgép beszerzésével javult a termékeink előállításának háttere, számos termék kapcsán számottevően nőtt a cégünk tolnai üzemében előállított termékek esetében a hozzáadott érték. Ahhoz, hogy a gépeket megfelelő körülmények közé tudjuk telepíteni, szükséges volt a tolnai üzemcsarnok födémszerkezetének szigetelése.

A meglévő szekszárdi forgácsoló üzemünkben került beüzemelésre egy marógép. Ezt a gépet elsősorban a meglévő kapacitásunk jobb kihasználása érdekében, a forgácsolási munkák előkészítése céljából vásároltuk. Az üzem leterheltsége nagy, ezért ezzel gépidő-optimalizálást tudunk végezni.

A projekt kapcsán megvalósult beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a különféle általunk gyártott gépek és berendezések előállításánál saját üzemünkön belül készüljenek az alkatrészek, így időt tudunk megtakarítani, és növelni tudjuk a termékeinken a hozzáadott értéket.

A GMV Kft 2018-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 2.1.8-17 –2018 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" pályázati kiírásra, mely 8,9 mFt támogatásban részesült.

GINOP 2.1.8-17-2018-01910

Innovációt segítő technológia beszerzése a GMV Kft-nél

2018. november 10.

A gépiparban egyre nagyobb pontosságot, egyre jobb minőséget kell előállítni ahhoz, hogy a versenyben meg tudjunk maradni. Ehhez miden innovatív megoldást a lehető legkorábban kellene bevezetni a termelésbe. A jelen projekt keretében tervezett beruházások segítségével szeretnék több olyan technológiát is bevezetni illetve fejleszteni, amelyekkel hatékonyabban tudunk működni, illetve saját kapacitással azonnal tudunk minőségi munkákat elvégezni. A csőhajlító géppel vékony, akár 6-7 mm átmérőjű csövektől egészen az 50 mm átmérőig tudunk majd hajlítani.


A programozott, vezérelt, fél-automata működésű gép ideális megoldás az általunk végzett, gépipari termelésben megszokott sorozatnagyság esetében (általában kis sorozatú, sokszor egyedi darabok készülnek). A gép számos termékelőnnyel rendelkezik: három dimenziós hajlítási munkákat tudunk rajta végezni, a hajlítási sugár az átmérő kétszerese (2xD) is lehet (ezt már sok hagyományos hajlítási technológiával nem tudjuk teljesíteni), minőségi hajlítást tud produkálni (a tüskés rendszer ezt támogatja). A géppel eddig általunk nem gyártott alkatrészek/szerelvények is legyárthatóak, azaz új, eddig általunk nem gyártott termékek előállítására is alkalmas lesz.


A hegesztősablon főként az egyedi, vagy a kis sorozatú gyártásnál növeli a hatékonyságot: nem kell drága és lassú eljárással készüléket előállítani az egyes alkatrészeknél, szerelésnél, hanem a hegesztőasztalon, annak tartozékaival, nagy precizitással és gyorsan rögzíteni tudjuk az alkatrészeket. A projekt kapcsán megvalósult beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a különféle általunk gyártott gépek és berendezések előállításánál saját üzemünkön belül készüljenek az alkatrészek, így időt tudunk megtakarítani, és növelni tudjuk a termékeinken a hozzáadott értéket.

A kedvezméynezett neve: GMV Kft.

A szerződött támogatás összege: 8.926.975 Ft.

A támogatás mértéke: 50%.

Projekt fizikai befejezése 2018. október 31-én megtörtént.


A GMV Kft 2016-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 5.2.4-16 – „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” pályázati kiírásra, mely 3,3 mFt támogatásban részesült.


GINOP-5.2.4-16-2016-00257

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

2017.október 1.A támogatott programban egy fő gyakornok gyakorlati képzését és a munka világába történő beintegrálását terveztük. A gyakornok belépése a tervek szerint 2017. október 1-ével megkezdődött,és a támogatott időszak végéig támogatásban részesült cégünk. A mentor támogatása mellett egy érdekes, és keresett szakmát tudott elsajátítani. A mentorunk a cég ügyvezető igazgatója volt, aki üzemmérnöki végzettséggel rendelkezik. Az elmúlt évek során számos tanulót, gyakornokot mentorált a cégnél.

Az időszak végére a gyakornokként foglalkoztatottnak az iskolai képzések és iskolai gyakorlat folytatásaként a termelő tevékenység során jelentkező szakmai kihívásokkal is volt alkalma megismerkedni.

Részt vett a cég álalt gyártott alkatrészek teljes gyártási folyamatában. Ezáltal volt alkalma valós termelő tevékenységben gyakorlati ismereteket elsajátítani.

A mentor értékelése alapján értékes munkaerő vált a gyakornokból, akinek a cégnél történő megtartása fontos célkitűzésévé vált. Cégünk főként nyugat-európai cégeknek szállít CNC megmunkált alkatrészeket, gépegységeket, illetve komplett mechanikai gépeket, így a mai korszerű technológiai tudással ismerkedhetett meg nálunk a gyakornok.

A projekt kapcsán beszerzésre került egy teljes CNC eszközkészlet is. Ez jelentős mértékben javítja a mindennapi munkát a forgácsoló gépen, mellyel így hatékonyabb munkavégzés lehetséges.

A projekt fizikai befejezése 2017. augusztus 17-ével megtörtént.


A GMV Kft 2016-ban pályázatot nyújtott be a GINOP 1.2.1-16–2017 „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázati kiírásra, mely 25 mFt támogatásban részesült.


GINOP-1.2.1-16-2017-00333

Termelő kapacitás fejlesztése a GMV Kft-nél

2018.augusztus 27.A projekt keretében több eszköz és szoftver beszerzésére került sor.

Két új CO és egy új AWI hegesztő berendezéssel egészítjük ki a hegesztés-technológiai hátterünket, így az egyre növekvő tűrési feltételeknek már nem könnyű megfelelni, ezek az eszközök jelentős minőség-javulást fognak eredményezni.

A gépek és egységek szerelési folyamata során a sokszor nagyon nagy és nehéz alkatrészek mozgatásában nagy segítség lesz majd a gyalogkíséretű targonca használata.

A hidraulikus menetfúró az elérhető pontosság miatt szintén minőség-javulást fog eredményezni. Az eszköz üzembe-helyezésével mind a megmunkálás hatékonysága, mind a minőség jelentős mértékben javul.

A csapágymelegítő jelenleg hiányzik a technológiánkból, a szerelések minőségi követelményei miatt elengedhetetlenné vált a beszerzése.

A CNC megmunkáló gépek a szekszárdi forgácsoló üzemünkbe kerültek elhelyezésre, a üzembe-helyezésük megoldást jelent majd a jelenlegi egyik technológiai szűkkeresztmetszetünk felszámolására.

A megvásárolt számítógépek (2 db) és CAD-CAM szoftverek lehetővé teszik majd, hogy a kapott műszaki dokumentációt minél gyorsan fel tudjuk dolgozni, ezáltal a termelési folyamat lerövidül, gyors és pontos kivitelezés történhet.

A kedvezméynezett neve: GMV Kft.
A szerződött támogatás összege: 25,0 mFt.
A támogatás mértéke: 50%.

A projekt fizikai befejezése 2018. augusztus 20-val megtörtént.